ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εγκυμοσύνη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και προσεκτικό καθαρισμό. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε φιλικά στο δέρμα προϊόντα τα οποία δεν την ερεθίζουν και παράλληλα την περιποιούνται:

1. Υγρό για την ευαίσθητη περιοχή: Ο ιδρώτας, τα ούρα καθώς και οι υπόλοιπες κολπικές εκκρίσεις, δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο, αν δεν προσέξουμε αρκετά, είναι πιθανό να δημιουργηθούν μολύνσεις. Για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, πολλές γυναίκες επιλέγουν μόνο νερό. Το νερό έχει βέβαια καθαριστική δράση, αλλά δεν προστατεύει τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής. Γι΄αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα με όσο το δυνατόν πιο φυσικά συστατικά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό και την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Το υγρό ευαίσθητης περιοχής EveryDay Natural Fresh, χάρη στο μοναδικό συνδυασμό ευεργετικών φυσικών συστατικών που περιέχει, καθαρίζει υγιεινά και απαλά, αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας.

2. Υγρά μαντήλια για την ευαίσθητη περιοχή: Είναι πολύ σημαντικό, όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα, οι κινήσεις μας να έχουν φορά από εμπρός προς τα πίσω. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουμε βακτήρια του εντέρου, στην περιοχή του κόλπου. Ο σχολαστικός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητος για την καλή γυναικολογική υγεία μας, σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιαδήποτε φάση ζωής και αν βρισκόμαστε. Τα υγρά μαντήλια για την ευαίσθητη περιοχή EveryDay Fresh, με εκχύλισμα αλόης και χαμομηλιού, καθαρίζουν απαλά και σας χαρίζουν μοναδική αίσθηση φρεσκάδας, ενώ συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσιολογικού pΗ της ευαίσθητης περιοχής.

3. Σερβιετάκια: Σημαντική για την διατήρηση της υγιεινής στην ευαίσθητη περιοχή είναι και η επιλογή του κατάλληλου εσώρουχου. Τα βαμβακερά εσώρουχα, σε αντίθεση με τα συνθετικά, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και εμποδίζουν την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας η οποία, σε συνδυασμό με την τριβή που ασκείται στην περιοχή, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για ερεθισμούς και μολύνσεις. Αν βέβαια κάποιες μέρες δεν θέλετε να αποχωριστείτε τα συνθετικά σας εσώρουχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σερβιετάκια. Τα σερβιετάκια, εφόσον αλλάζονται συχνά, συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής. Δεδομένου ότι έρχονται σε πολύωρη επαφή με το δέρμα, είναι σημαντικό να έχουν υλικά τα οποία είναι φιλικά στο δέρμα και προσφέρουν προστασία από ερεθισμούς. Τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton είναι τα μόνα με κάλυμμα από 100% φυσικό βαμβάκι. Έτσι, σας προσφέρουν υγιεινή προστασία, ενώ καθημερινά φέρνουν την φροντίδα της φύσης σε επαφή με το δέρμα σας. Για περιπτώσεις έντονων εκκρίσεων ή ελαφριάς ακράτειας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton Extra Long τα οποία είναι extra μακριά, ενώ χάρη στις απορροφητικές ίνες που διαθέτουν, συγκρατούν μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας, συμβάλλοντας παράλληλα και στον περιορισμό των οσμών.

Έτσι, περιποιείστε υγιεινά την ευαίσθητη περιοχή, ενώ παράλληλα φροντίζετε εσάς και το μωράκι σας με τον πιο φυσικό τρόπο.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ