ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εγκυμοσύνη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Οι πρώτες μέρες με το μωράκι σας

Οι πρώτες μέρες με το μωράκι σας

Με τη γέννηση του μωρού σας και την επιστροφή στο σπίτι, όλη σας η ζωή αλλάζει, τα συναισθήματα της στοργής και της αγάπης θα είναι τόσο δυνατά που θα νιώθετε η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

Quotation mark

Χαρείτε το μωρό σας και προσπαθήστε να μην απομονώνεστε. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας και κοιμηθείτε και εσείς.

Quotation mark

Πολύ σύντομα θα αναρρώσετε από το στρες της εγκυμοσύνης και του τοκετού και το σώμα σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ακόμη και αν υποβληθείτε σε καισαρική τομή, οι χειρουργικές τομές θα επουλωθούν σύντομα και εσείς θα είστε έτοιμη να αναλάβετε δραστήρια τον υπέροχο και μοναδικό ρόλο της μαμάς.

Μην ανησυχήσετε καθόλου εάν βιώσετε κάποιες συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι αλλαγές στο ορμονικό σας σύστημα ενδέχεται να σας δημιουργήσουν κάποια μικρή μελαγχολία.

Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτά τα συναισθήματα υπό έλεγχο και να μην τα αφήσετε να σας κυριεύσουν. Σκεφτείτε ότι είναι ένα στάδιο απόλυτα φυσιολογικό μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, το οποίο δεν συμβαίνει αποκλειστικά σε εσάς αλλά στις περισσότερες μητέρες!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουράζεστε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού στους ίδιους ρυθμούς με πριν. Να είστε σίγουρη ότι θα υπάρχει πλήρης κατανόηση από το σύντροφό σας και τους στενούς φίλους και συγγενείς που θα χαρούν να σας προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Πηγή: www.babylino.gr

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ