Οι πρώτες μέρες με το μωράκι σας

Με τη γέννηση του μωρού σας και την επιστροφή στο σπίτι, όλη σας η ζωή αλλάζει, τα συναισθήματα της στοργής και της αγάπης θα είναι τόσο δυνατά που θα νιώθετε η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

Χαρείτε το μωρό σας και προσπαθήστε να μην απομονώνεστε. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας και κοιμηθείτε και εσείς.

Πολύ σύντομα θα αναρρώσετε από το στρες της εγκυμοσύνης και του τοκετού και το σώμα σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ακόμη και αν υποβληθείτε σε καισαρική τομή, οι χειρουργικές τομές θα επουλωθούν σύντομα και εσείς θα είστε έτοιμη να αναλάβετε δραστήρια τον υπέροχο και μοναδικό ρόλο της μαμάς.

Μην ανησυχήσετε καθόλου εάν βιώσετε κάποιες συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι αλλαγές στο ορμονικό σας σύστημα ενδέχεται να σας δημιουργήσουν κάποια μικρή μελαγχολία.

Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτά τα συναισθήματα υπό έλεγχο και να μην τα αφήσετε να σας κυριεύσουν. Σκεφτείτε ότι είναι ένα στάδιο απόλυτα φυσιολογικό μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, το οποίο δεν συμβαίνει αποκλειστικά σε εσάς αλλά στις περισσότερες μητέρες!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουράζεστε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού στους ίδιους ρυθμούς με πριν. Να είστε σίγουρη ότι θα υπάρχει πλήρης κατανόηση από το σύντροφό σας και τους στενούς φίλους και συγγενείς που θα χαρούν να σας προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Πηγή: www.babylino.gr

 

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης
Το σώμα μου
Οι εξετάσεις μου