Υγιεινή και βαμβάκι

Η γυναικεία ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς την περιποίησή της. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό τα υλικά, που επιλέγουμε να έρχονται σε επαφή με αυτήν, να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνά και φυσικά.

Το βαμβάκι είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό, δροσερό και υδρόφιλο υλικό.

Η πιο χαρακτηριστική του ιδιότητα είναι η ικανότητά του να απορροφά σε μεγάλες ποσότητες την υγρασία ή τον ιδρώτα από το σώμα μας. Έτσι αφήνει στο δέρμα μια αίσθηση στεγνότητας και φρεσκάδας η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Το βαμβάκι είναι ένα φυσικό, υποαλλεργικό υλικό, που δεν ερεθίζει την περιοχή και αφήνει το δέρμα να αναπνέει προστατεύοντάς το έτσι από την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να το εντάξουμε από μικρές στην καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.

Τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton  είναι τα μόνα με 100% βαμβακερό κάλυμμα, φέροντας έτσι καθημερινά την αγνότητα της φύσης σε επαφή με το δέρμα σου. Επιπλέον, είναι δερματολογικά ελεγμένα, ενώ αποτελούν τα πρώτα που συνέστησε η Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και διαθέτουν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών (www.oeko-tex.com).

Ακόμα όμως και όταν επιλέγεις εσώρουχα, καλό είναι να προτιμάς το βαμβάκι, ειδικά για την περιοχή του καβάλου. Μπορεί τα συνθετικά εσώρουχα να σου φαίνονται, οπτικά, πιο ελκυστικά, ωστόσο τα βαμβακερά εσώρουχα όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, αφού πλέον διατίθενται σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων, αλλά θα βοηθήσουν το δέρμα σου να αναπνέει, ενώ θα απορροφήσουν τον ιδρώτα και την υγρασία μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες κάποιας μόλυνσης.

Μήπως λοιπόν κι εσύ πρέπει να αναζητήσεις στη φύση τα όπλα για την ατομική σου υγιεινή;

 

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν
Κολπικές εκκρίσεις
Οι εξετάσεις μου