ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Το κοριτσάκι γίνεται γυναίκα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Κολπικές εκκρίσεις

Κολπικές εκκρίσεις

Οι κολπικές εκκρίσεις είναι υγρά που εκκρίνουν οι αδένες του τραχήλου. Πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, ειδικά εφόσον η γυναίκα βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κόλπου, αφού αποτρέπει την ξηρότητά του.

Quotation mark

Πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, ειδικά εφόσον η γυναίκα βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κόλπου.

Quotation mark

Η ποσότητα των εκκρίσεων ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα, καθώς εξαρτάται από τα επίπεδα των ορμονών που υπάρχουν στον κάθε οργανισμό. Κανονικά είναι διαυγείς (μπορεί να γίνουν λευκές ή κίτρινες όταν εκτεθούν στον αέρα, αλλά πρόκειται  για φυσιολογικές μεταβολές) και άοσμες. Συνήθως παρατηρούνται λίγο πριν εμφανιστεί η περίοδος και κατά τις ημέρες της ωορρηξίας.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα ως προς την ποσότητα, το χρώμα, την οσμή τους ή και το χρόνο εμφάνισής τους, ειδικά εάν κάτι τέτοιο συνοδεύεται από ερεθισμό ή κνησμό, υποδεικνύει πιθανό πρόβλημα το οποίο πρέπει άμεσα να διερευνηθεί από τον γυναικολόγο.

Εάν δεν σου αρέσει η αίσθησή τους ή θέλεις να προστατέψεις το εσώρουχό σου, προκειμένου να αισθάνεσαι στεγνή, φρέσκια και καθαρή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σερβιετάκι , το οποίο σου προσφέρει τη δυνατότητα συχνής αλλαγής, ακόμα και αν βρίσκεσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Επίσης η χρήση κάποιου εξειδικευμένου υγρού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής , θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα, θα καθαρίσει απαλά την περιοχή, αφήνοντας μία αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας που σίγουρα θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ