Κολπικές εκκρίσεις

Οι κολπικές εκκρίσεις είναι υγρά που εκκρίνουν οι αδένες του τραχήλου. Πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, ειδικά εφόσον η γυναίκα βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κόλπου, αφού αποτρέπει την ξηρότητά του.

Πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, ειδικά εφόσον η γυναίκα βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του κόλπου.

Η ποσότητα των εκκρίσεων ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα, καθώς εξαρτάται από τα επίπεδα των ορμονών που υπάρχουν στον κάθε οργανισμό. Κανονικά είναι διαυγείς (μπορεί να γίνουν λευκές ή κίτρινες όταν εκτεθούν στον αέρα, αλλά πρόκειται  για φυσιολογικές μεταβολές) και άοσμες. Συνήθως παρατηρούνται λίγο πριν εμφανιστεί η περίοδος και κατά τις ημέρες της ωορρηξίας.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα ως προς την ποσότητα, το χρώμα, την οσμή τους ή και το χρόνο εμφάνισής τους, ειδικά εάν κάτι τέτοιο συνοδεύεται από ερεθισμό ή κνησμό, υποδεικνύει πιθανό πρόβλημα το οποίο πρέπει άμεσα να διερευνηθεί από τον γυναικολόγο.

Εάν δεν σου αρέσει η αίσθησή τους ή θέλεις να προστατέψεις το εσώρουχό σου, προκειμένου να αισθάνεσαι στεγνή, φρέσκια και καθαρή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σερβιετάκι , το οποίο σου προσφέρει τη δυνατότητα συχνής αλλαγής, ακόμα και αν βρίσκεσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Επίσης η χρήση κάποιου εξειδικευμένου υγρού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής , θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα, θα καθαρίσει απαλά την περιοχή, αφήνοντας μία αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας που σίγουρα θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν
Οι εξετάσεις μου
Σερβιετάκια