ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Από μητέρα σε κόρη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Το κοριτσάκι σας γίνεται γυναίκα

Το κοριτσάκι σας γίνεται γυναίκα

Μέχρι πριν λίγους μήνες, το κοριτσάκι σας τριγύριζε χαμογελαστό και ανέμελο μέσα στο σπίτι, γέμιζε το χώρο με χαρούμενα παιδικά τραγούδια, σας αναζητούσε διαρκώς φωνάζοντάς σας «μανούλα» και σας καληνύχτιζε με ένα γλυκό φιλί. Τώρα όμως είναι πιο απόμακρη, η συμπεριφορά της είναι απότομη, ενώ και το σώμα της έχει αρχίσει να αλλάζει… Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Μάλλον το κοριτσάκι σας, γίνεται γυναίκα!

Προσπαθήστε να καταλάβετε…

Σε αυτή τη φάση οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της αλλά και στον συναισθηματικό της κόσμο είναι πάρα πολλές. Το κοριτσάκι σας, σταδιακά αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία και βαδίζει προς την ενήλικη ζωή. Πρόκειται  για ένα πολύ σημαντικό μεταβατικό στάδιο στη ζωή της, το οποίο την γεμίζει ανασφάλεια και φόβο, καθώς όλα είναι πρωτόγνωρα.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε…

Πολλοί γονείς συχνά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτά τα νέα δεδομένα και ,για να είμαστε ειλικρινείς, όχι άδικα. Η συμπεριφορά μιας εφήβου, καθώς αρχίζει να εξερευνά τις πτυχές της ενήλικης φύσης της, είναι τουλάχιστον απρόβλεπτη και πολλοί γονείς δυσκολεύονται όχι μόνο να την αντιμετωπίσουν, αλλά και να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι πλέον ο ρόλος τους, ως γονείς ενός εν δυνάμει ενήλικα θα είναι σταδιακά όλο και πιο περιορισμένος. Τώρα, όμως, είναι που σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, αφού οι γνώσεις και η εμπειρία σας θα την καθησυχάσουν και θα τη βοηθήσουν να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά που την απασχολούν. Γι΄αυτό προσπαθήστε να θυμηθείτε πώς νιώθατε εσείς όταν ήσασταν στην ίδια φάση με την κόρη σας, δώστε της χώρο να ανακαλύψει το νέο της εαυτό και σταθείτε διακριτικά κοντά της σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς τον κόσμο των γυναικών.

Κερδίστε την εμπιστοσύνη της…

Για να μπορέσει το κοριτσάκι σας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα του, καθώς αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία, και να μην νιώσει άγχος και ντροπή για όλες αυτές τις αλλαγές, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε μεταξύ σας ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Έχοντας στο μυαλό σας ότι ο έφηβος δεν είναι ούτε παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας, πρέπει να την κάνετε να νιώσει άνετα μαζί σας και να της δώσετε να καταλάβει ότι μπορεί να σας ρωτήσει οτιδήποτε την απασχολεί, χωρίς να φοβάται ότι θα την κοροϊδέψετε ή ότι θα την μαλώσετε.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ