ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Από μητέρα σε κόρη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Η δύσκολη περίοδος της εφηβείας

Η δύσκολη περίοδος της εφηβείας

Καθώς το κοριτσάκι σας αφήνει πίσω του την ανεμελιά και την ασφάλεια της παιδικής ηλικίας, πραγματοποιώντας τα πρώτα του βήματα προς την ενηλικίωση, αισθάνεται έντονη ανασφάλεια. Νιώθει ότι δεν είναι πλέον παιδί, την ίδια ώρα όμως καταλαβαίνει ότι δεν είναι και ενήλικας. Έτσι αρχίζει να διερευνά τα όριά του – πολύ συχνά και τα δικά σας – , να πειραματίζεται, να αμφιβάλλει και να προσπαθεί σταδιακά να διαμορφώσει τη νέα του ταυτότητα.

Εσείς ως γονείς, έχετε βέβαια τις πεποιθήσεις σας, τις επιθυμίες σας, τους φόβους σας και τις ανησυχίες σας και συνήθως κάπου εκεί ξεκινούν οι εντάσεις ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας.

Quotation mark

Το κλειδί στην επικοινωνία είναι η κατανόηση και ο σεβασμός.

Quotation mark

Ως γονιός, πρέπει να αντιληφθείτε έγκαιρα τον νέο σας ρόλο και να δείξετε κατανόηση στις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο κοριτσάκι σας με την είσοδό του στην εφηβεία. Πρέπει επίσης να δείξετε σεβασμό στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει μία νέα ταυτότητα, να διεκδικήσει με λίγα λόγια την ενήλικη εκδοχή της.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να γίνουν σταδιακά και μεθοδικά, θέτοντας όρια αλλά εκχωρώντας ταυτόχρονα ελευθερίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στο παιδί σας να γνωρίσει τις δυνατότητές του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να προετοιμαστεί σταδιακά για την ενήλικη ζωή του.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ