Και αν δεν θέλει να σας μιλήσει;

Σίγουρα είναι πολλά και αμήχανα αυτά που πρέπει να συζητήσετε με την κόρη σας, καθώς μπαίνει στην εφηβεία. Και είναι πολύ πιθανό, καθώς αυτή βρίσκεται σε μία φάση αμφισβήτησης, να μη θέλει να μοιραστεί μαζί σας τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας. Αν λοιπόν η κόρη σας δεν είναι δεκτική, εσείς δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Ξεκινήστε από νωρίς να χτίζετε μαζί της έναν δίαυλο επικοινωνίας, που θα βασίζεται στην κατανόηση και τον σεβασμό.

Αυτό που προέχει είναι πως τώρα η κόρη σας χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, με την εφηβεία, αλλά και σχετικά με την περίοδό της και εσείς είστε ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να τις δώσετε κάποιες πρώτες σωστές κατευθύνσεις.

Διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι πως θα λάβει πολλές συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες από φίλους ή από το διαδίκτυο, οι οποίες θα εντείνουν τον αίσθημα φόβου και ανασφάλειας που ήδη την έχει καταλάβει.

Έτσι, θα νιώσει ότι σας έχει σύμμαχό της, θα την απαλλάξετε από την αγωνία που νιώθει, ενώ θα ανοίξετε έτσι το δρόμο για πολλές ακόμα μελλοντικές συζητήσεις που θα ενισχύσουν την σχέση σας και θα δυναμώσουν το δέσιμο μεταξύ σας.

 

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Το κοριτσάκι σας γίνεται γυναίκα
Μιλήστε της για το σώμα της
Η δύσκολη περίοδος της εφηβείας