Διασφάλιση άριστης ποιότητας

Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ εδώ και 4 δεκαετίες, παράγει προϊόντα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων που αποτελείται από το Εσωτερικό Σύστημα – Internal QA System (συνεχώς εξελισσόμενο, απόλυτα αυτοματοποιημένο και μηχανογραφημένο) και το Εξωτερικό Σύστημα – External Laboratories.

Το QA System της ΜΕΓΑ Α.Ε., περιλαμβάνει ένα καθολικό σύστημα ελέγχου, με δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των προϊόντων σε όλα τα επίπεδα παραγωγής τους, καθώς και πλήρη έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού και των μονάδων παραγωγής:

 • Επιλογή προμηθευτών.
 • Έλεγχος ποιότητας πρώτων υλών.
 • Έλεγχος προδιαγραφών νέων υλικών και μηχανημάτων.
 • Δικτυακοί έλεγχοι μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.
 • Αυτόματες κάμερες υψηλής ανάλυσης σε κάθε μηχανή που ελέγχουν κάθε ένα προϊόν σε διάφορα στάδια της παραγωγής και το συγκρίνουν με το ιδανικό πρότυπο. Στην περίπτωση που δεν συμφωνεί το προϊόν απορρίπτεται αυτόματα.
 • Εσωτερικοί Εργαστηριακοί έλεγχοι* α’ υλών, σύμφωνα με μεθόδους EDANA / INDA.
 • Εσωτερικοί Εργαστηριακοί έλεγχοι* ετοίμων.
 • Τμήμα ανάλυσης και επεξεργασίας μηνυμάτων, σχολίων – παραπόνων καταναλωτών.
 • Ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες σε καταναλωτές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Μικροβιολογικός έλεγχος.
 • Έλεγχος αποτελεσματικότητας των προϊόντων. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικές κούκλες – μανεκέν από το διεθνώς αναγνωρισμένο εξειδικευμένο εργαστήριο SGS Lab Courtray για τον έλεγχο απορροφητικότητας και στεγνότητας των βρεφικών πανών και προϊόντων ακράτειας.
 • Εσωτερικά ποιοτικά τεστ σε δοκιμάστριες.

*Εσωτερικοί εργαστηριακοί έλεγχοι: Το εργαστήριο της εταιρίας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το έμπειρο προσωπικό παρακολουθεί καθημερινά τις προδιαγραφές των προϊόντων μας και διενεργεί ελέγχους συγκριτικής αξιολόγησης με προϊόντα του ανταγωνισμού.

Εξωτερικά εργαστήρια

Η εταιρία ΜΕΓΑ συνεργάζεται με εγκεκριμένα εργαστήρια και επίσημους οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων ατομικής υγιεινής:

EDANA–INDA (Βέλγιο – ΗΠΑ): Όλες οι πρώτες ύλες ελέγχονται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μεθόδους των δυο διεθνών οργανισμών. Η εταιρεία μας, ως μέλος της EDANA, ενημερώνεται άμεσα για κάθε νέα ρύθμιση – αλλαγή standard που αφορά τα προϊόντα ατομικής υγιεινής.

SGS Courtray (Γαλλία) και HY–TEC Hygiene Technologies(Γερμανία): Στα συγκεκριμένα εργαστήρια του εξωτερικού διεξάγονται τεστ που μετρούν και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της ΜΕΓΑ, ως επιπλέον σφραγίδες εγκυρότητας των βασικών προϊοντικών χαρακτηριστικών. Προσομοιάζουν την πραγματική χρήση με μανεκέν.

DERMSCAN group (Γαλλία)* και Dermatest (Γερμανία)*

SYGGROS DERMATOLOGICAL HOSPITAL (Ελλάδα): Πραγματοποιούνται δοκιμαστικά τεστ «In Use» για τα προϊόντα της ΜΕΓΑ, κάτω από την επίβλεψη δερματολόγου, γυναικολόγου και παιδιάτρου, ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Η φιλικότητα του προϊόντος στο δέρμα κατά τη διάρκεια της πραγματικής χρήσης, έχει μεγάλη σημασία για την εταιρεία μας.

OEKO–TEX ® ASSOCIATION (Ελβετία): Τα Nonwovens (ύφασμα μη υφασμένο) που προμηθευόμαστε, έχουν ελεγχθεί για πάνω από 200 επιβλαβείς ουσίες, σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100. Επιπλέον, οι σερβιέτες EveryDay Sensitive, καθώς και τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton, ως πλήρες προϊόν, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ελλάδα): Το μικροβιολογικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διεξάγει μικροβιολογικές αναλύσεις στα προϊόντα ατομικής υγιεινής της ΜΕΓΑ για παθογόνα βακτήρια και οργανισμούς, όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

*Στα συγκεκριμένα εργαστήρια διεξάγονται δερματολογικοί έλεγχοι που πιστοποιούν ότι τα προϊόντα της ΜΕΓΑ είναι ασφαλή προς χρήση από τους καταναλωτές.

Share on FacebookTweet about this on Twitter