ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Από μητέρα σε κόρη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Συμβουλές υγιεινής

Συμβουλές υγιεινής

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να μάθει μία έφηβη από την αρχή, ώστε να γίνουν κτήμα της. Η ευαίσθητη περιοχή μπορεί εύκολα να παρουσιάσει ερεθισμούς εξ αιτίας της υγρασίας που δημιουργείται από τις διάφορες εκκρίσεις αλλά και γιατί αποτελεί σημείο τριβής κατά την κίνηση. Έτσι, οι βασικοί κανόνες καθαριότητας θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά, ενώ τα επιθέματα πρέπει να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάτι τέτοιο θα τη βοηθήσει όχι μόνο να διατηρήσει την υγεία της ευαίσθητης περιοχής, αλλά θα την κάνει επίσης να νιώσει πολύ πιο άνετη και φρέσκια.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν μία έφηβη για διατηρήσει μία καλή γυναικολογική υγεία;

• Να πλένεται καθημερινά με ειδικά μελετημένο υγρό για την ευαίσθητη περιοχή και άφθονο νερό.

• Να προτιμά το ντους από το μπάνιο.

• Να προτιμά προϊόντα ατομικής υγιεινής που διαθέτουν σχεδιασμό φιλικό προς το δέρμα. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, το 20% των γυναικών που υποφέρουν από ερεθισμούς της ευαίσθητης περιοχής κατά τις ημέρες τις περιόδου, αποδίδεται στο υλικό του καλύμματος ορισμένων σερβιετών. Τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton διαθέτουν 100% βαμβακερό κάλυμμα για μοναδικά υγιεινή προστασία, καθώς επιτρέπουν στο δέρμα να έρθει σε επαφή μόνο με το βαμβάκι. Οι σερβιέτες EveryDay Sensitive έχουν υγιεινό υφασμάτινο κάλυμμα για σίγουρη προστασία από διαρροές και ερεθισμούς.

• Το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι απαγορευτικό, αλλά καλό είναι να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες, όπως: να προσέχει η παραλία να είναι καθαρή, να μην έρθει σε επαφή με άμμο, να μη μείνει με βρεγμένο μαγιό κλπ.

• Να σκουπίζεται πάντα με το σωστό τρόπο (από εμπρός προς τα πίσω) για να μην μεταφέρει μικρόβια στον κόλπο.

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν πηγαίνει σε δημόσιες τουαλέτες.

• Να μην δανείζεται ποτέ εσώρουχα, μαγιό και πετσέτες.

• Να αποφεύγει τα πολύ στενά παντελόνια.

• Να προτιμά τα βαμβακερά εσώρουχα. Τα συνθετικά υλικά «ζεσταίνουν και ιδρώνουν» την επιδερμίδα της περιοχής κάνοντάς την ευάλωτη σε μολύνσεις.

• Είναι πολύ σημαντικό τα εσώρουχα να ξεπλένονται πολύ καλά γιατί πολλές φορές τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς.

• Ειδικά για καθημερινή χρήση, τα σερβιετάκια με 100% βαμβακερό κάλυμμα, όπως τα EveryDay All Cotton και EveryDay Cotton Fresh, αποτελούν ιδανική λύση, αφού έτσι το δέρμα έρχεται σε επαφή με ένα υλικό 100% φυσικό και άρα απόλυτα ασφαλές.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ