ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Από μητέρα σε κόρη

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Συμβουλές για την περίοδό της

Συμβουλές για την περίοδό της

Οι σωστές βάσεις μπαίνουν από την αρχή. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε στο κοριτσάκι σας και να το βοηθήσετε να αποκτήσει από νωρίς κάποιες συνήθειες σχετικά με την περίοδό του, οι οποίες θα το βοηθήσουν τόσο τώρα όσο και στην πορεία, να διατηρήσει μία καλή γυναικολογική υγεία:

1. Να τηρεί τους κανόνες υγιεινής

Ο σχολαστικός, όχι όμως υπερβολικός, καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής και η συχνή εναλλαγή επιθεμάτων υγιεινής (σερβιέτες, σερβιετάκια) θα συμβάλλουν στην υγιεινή, χωρίς ερεθισμούς, προστασία από τις εκκρίσεις αλλά και την αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.

2. Να τρέφεται σωστά

Μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βοηθά όχι μόνο στην σωστή ανάπτυξη του εφήβου, αλλά έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει δραστικά και στην αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων της περιόδου.

3. Να πίνει πολύ νερό

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ο οργανισμός αφυδατώνεται, δημιουργώντας συχνά ένα αίσθημα εξάντλησης. Γι΄αυτό είναι σημαντικό, ειδικά εκείνες τις μέρες, να παροτρύνετε την κόρη σας να καταναλώνει άφθονο νερό.

4. Να εξακολουθεί να είναι τόσο δραστήρια όσο και τις άλλες μέρες

Είναι σημαντικό να διδάξετε την κόρη σας να ακούει το σώμα της . Έτσι λοιπόν, εάν είναι αδιάθετη και δεν έχει ιδιαίτερες ενοχλήσεις, καλό είναι να την παροτρύνετε να εξακολουθήσει να είναι τόσο δραστήρια όσο και τις υπόλοιπες ημέρες. Μάλιστα, η ήπια άσκηση θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τυχόν μικροενοχλήσεις.

5. Να ξεκουράζεται

Τις ημέρες της περιόδου, ο οργανισμός βρίσκεται σε υπερδραστηριότητα, που συχνά προκαλεί ένα αίσθημα εξάντλησης. Γι΄αυτό καλό είναι να φροντίζετε το κοριτσάκι σας να ξεκουράζεται και να κοιμάται αρκετά, ώστε να μην έχει επιπλέον ενοχλήσεις.

6. Να τηρεί ημερολόγιο περιόδου

Είναι σημαντικό, το κοριτσάκι σας να μάθει από νωρίς να τηρεί ένα ημερολόγιο περιόδου. Έτσι, θα παρακολουθεί την περίοδό της, θα μάθει καλύτερα το σώμα της και θα ξεχωρίζει ποια συμπτώματα είναι φυσιολογικά και ποια θα έπρεπε να την κάνουν να συμβουλευθεί εσάς ή κάποιο γυναικολόγο. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ευκολία, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει το ημερολόγιο περιόδου της EveryDay .

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ