ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εμμηνόπαυση

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Οι ορμόνες

Οι ορμόνες

Για τις περισσότερες γυναίκες δεν υπάρχει πραγματική έλλειψη ορμονών μέχρι την ηλικία των 45. Παρ’ όλα αυτά, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας του οργανισμού για την εμμηνόπαυση, οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, υφίστανται διακυμάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση:

• Αυξάνεται η παραγωγή των ανδρογόνων, με αποτέλεσμα πιθανόν την αύξηση της τριχοφυΐας στο σώμα και την ελαφρά τριχόπτωση.

• Αυξάνεται η παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας, λόγω της φυσιολογικής αύξησης βάρους που παρουσιάζεται συνήθως με την πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

• Μειώνονται τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, με αποτέλεσμα μία ποικιλία συμπτωμάτων, με πιο συχνό από αυτές την περιστασιακή εφίδρωση.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μία φυσιολογική μεταβατική περίοδος του οργανισμού που βιώνουν όλες οι γυναίκες και τα συμπτώματα της οποίας μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειες ή την καθημερινότητά σας.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ