Cikli i jetës

Menopauza

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
big image for Hormonet

Hormonet

Shumica e grave nuk përjetojnë ndonjë problem të vërtetë hormonal deri në moshën 45 vjeç. Megjithatë, gjatë këtij kalimi kemi të bëjmë me luhatje të hormoneve femërore, estrogjenet dhe progesteronet.
Në mënyrë më specifike:
– Niveli i androgjenit rritet, çka mund të shkaktojë përshpejtim të rritjes së qimeve në trup dhe rënie të lehtë të flokëve.
– Pankreasi prodhon më shumë insulinë për shkak të peshës së fituar gjatë moshës së mesme, çka në fakt mund të shkaktojë diabet.
– Niveli i estrogjenit dhe progesteronit ulet, çka mund të shkaktojë simptoma të ndryshme, simptoma më e shpeshtë është djersitja.
Në çdo rast, është e rëndësishme të mbani mend se kjo është një periudhë kalimtare normale për trupin që u ndodh të gjitha grave. Shumica e grave e kalojnë me simptoma më të menaxhueshme dhe nuk ka nevojë të ndryshoni zakonet dhe rutinën tuaj të përditshme.

Në bashkëpunim me Dr Olga. E. Bikou, Kirurg Obstetër-Gjinekolog

Artikuj më të vjetër

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
 find your type banner find your type logo

GJURMO CIKLIN

Ndiqni tre hapa të thjeshtë për të gjurmuar periodat tuaja!

Përllogarit tani