ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εμμηνόπαυση

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Οι εξετάσεις μου

Οι εξετάσεις μου

Κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου και μετά, με την είσοδο στην εμμηνόπαυση, συντελούνται μεγάλες αλλαγές στον οργανισμό τις οποίες κάθε γυναίκα πρέπει να παρακολουθεί τακτικά.

Γι΄αυτό συνήθως συστήνεται ένας βασικός κύκλος προληπτικών εξετάσεων, ο οποίος είναι καλό να γίνεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει:

Quotation mark

Η πρόληψη αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό σύμμαχο στη διατήρηση της καλής υγείας.

Quotation mark
  1. Μαστογραφία: Ιδανικά, ο ετήσιος τακτικός έλεγχος μαστού ξεκινά πολύ νωρίτερα, από την ηλικία των 40 ετών. Επίσης, σύγχρονη αντίληψη για τον προληπτικό έλεγχο της γυναίκας αποτελεί η έναρξή της ακόμα και από την ηλικία των 35 ετών.
  2. Τεστ Παπανικολάου:  Μία εξέταση στην οποία μία γυναίκα πρέπει ούτως ή άλλως να υποβάλλεται από την έναρξη της σεξουαλικής της ζωής.
  3. Διακολπικός υπερηχογραφικός έλεγχος: Το διακολπικό υπερηχογράφημα, είναι η πιο εξελιγμένη μορφή υπερηχογραφήματος για την απεικόνιση των εσωτερικών γεννητικών οργάνων και παρέχει στον γυναικολόγο τη δυνατότητα να διαγνώσει πιθανές παθήσεις της μήτρας (ινομυώματα, πολύποδες, αδενομύωση), κύστες και όγκους των ωοθηκών, πυελικές φλεγμονές κ.ά.
  4. Μέτρηση οστικής πυκνότητας: Ιδανικά ο έλεγχος αυτός πρέπει να γίνεται σε δύο σημεία, στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη. Η εξέταση της οστικής πυκνότητας, πρέπει να γίνει πρώτη φορά στα 50 χρόνια. Αν είναι απόλυτα φυσιολογική, μπορεί να επαναληφθεί μετά από 2-3 χρόνια, αν όμως υπάρχουν ευρήματα, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον γίνονται συστηματικά, θα βοηθήσουν στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, είτε λόγω της εμμηνόπαυσης, είτε λόγω της φυσιολογικής φθοράς που εμφανίζεται στον οργανισμό με την πάροδο των χρόνων. Έτσι, θα διατηρήσετε την καλή σας υγεία και θα συνεχίσετε να χαίρεστε τη ζωή, χωρίς περιορισμούς ή εμπόδια.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ