ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εφηβεία

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Η πρώτη περίοδος

Η πρώτη περίοδος

Ειδικά για τα κορίτσια, η είσοδος στην εφηβεία σηματοδοτεί ένα ακόμα σπουδαίο γεγονός … την πρώτη τους περίοδο η οποία μπορεί να εμφανιστεί από τα 9 έως τα 14 χρόνια, ενώ σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην ηλικία των 16 ετών.

Από κορίτσι, γίνεσαι πλέον γυναίκα!

Quotation mark

Η πρώτη περίοδος είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της εφηβείας, αφού σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Quotation mark

Όσο και αν σε φοβίζει αυτή η προοπτική, πρόκειται για μία εξαιρετικά φυσιολογική αλλά και σημαντική εξέλιξη για τη γυναικεία σου φύση, αφού σχετίζεται με την ικανότητα της τεκνοποίησης.

Σε περίπτωση που αντιληφθείς κάτι που σε απασχολεί (πχ υπερβολική τριχοφυΐα, ασυμμετρία μαστών ή κάτι άλλο που θα σε ανησυχήσει), καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά με διαφορετικό τρόπο σε όλες αυτές τις αλλαγές που σου συμβαίνουν. Γι΄αυτό δεν πρέπει να συγκρίνεσαι με τις φίλες σου… Αυτό που σου συμβαίνει μπορεί και να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού καμιά φορά η αύξηση των γυναικείων ορμονών ενδέχεται να δημιουργήσει μικρο-προβλήματα στην ανάπτυξη του σώματός σου.

Και να θυμάσαι: Όσο και αν εκείνη η εβδομάδα σου φαντάζει ως εβδομάδα θρίλερ, είναι καλό να ξέρεις πως συνήθως η πρώτη περίοδος είναι πολύ ελαφριά! Οπότε μην ανησυχείς αν είσαι κάπου έξω και σε βρει απροετοίμαστη!

 

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ