ΚΥΚΛΟΙ ΖΩΗΣ

Εμμηνόπαυση

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
big image for Tips για την καθημερινή υγιεινή

Tips για την καθημερινή υγιεινή

Ένα από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είναι η εμφάνιση ξηρότητας στον κόλπο. Γι’ αυτό, είναι καλό να ακολουθούμε κάποιους πολύ απλούς κανόνες υγιεινής, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, καθώς και στη διατήρηση της καλής γυναικολογικής υγείας.

  1. Σωστή επιλογή εσωρούχων: Μία πολύ συχνή αιτία εμφάνισης ερεθισμών ή και μυκητιάσεων, είναι τα εσώρουχα που επιλέγουμε, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχονται καθημερινά σε πολύωρη επαφή με το δέρμα μας. Τα συνθετικά εσώρουχα, ευνοούν την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας και την εμφάνιση επιπλέον υγρασίας, στην ευαίσθητη περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον ιδανικό για την εμφάνιση φλεγμονών από μύκητες και βακτήρια. Αντιθέτως, τα βαμβακερά εσώρουχα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, προσφέροντας προστασία από τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να οφείλονται στους παραπάνω λόγους. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται η καθημερινή χρήση εσωρούχων τύπου στρινγκ, καθώς δημιουργούν επιπλέον τριβές οι οποίες επίσης μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση ερεθισμών.
  2. Συχνές αλλαγές εσώρουχου: Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Γι΄αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε συχνά εσώρουχο, ακόμα και δύο φορές την ημέρα, αν χρειαστεί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορείτε να επιλέξετε σερβιετάκια με κάλυμμα από 100% βαμβάκι, για να μπορείτε να αλλάζετε όπου και όποτε χρειαστεί. Τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton, είναι τα μόνα με κάλυμμα από 100% βαμβάκι, ενώ έχουν ατομική συσκευασία για να διατηρούνται υγιεινά προστατευμένα και για να μπορείτε να τα μεταφέρετε διακριτικά πάντα μαζί σας.
  3. Σχολαστικός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής: Για την υγιεινή περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, είναι καλό να ακολουθούμε έναν σχολαστικό καθαρισμό, χρησιμοποιώντας φιλικά στο δέρμα προϊόντα, τα οποία καταπραΰνουν και δεν διαταράσσουν το pH της περιοχής. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Μία φορά την ημέρα είναι αρκετή. Διαφορετικά, αν ο καθαρισμός γίνεται σε υπερβολικό βαθμό και συχνότητα, υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί η φυσική χλωρίδα της περιοχής.

Έτσι, θα νιώθετε πιο άνετες και φρέσκες, ενώ δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να απολαμβάνετε τη γυναικεία σας φύση.

Με τη συνεργασία της Μαιευτήρος- Χειρουργού – Γυναικολόγου, Όλγας Ε. Μπίκου

Παλαιότερα άρθρα

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

TΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα; Απάντησε στο Quiz και βρες την EveryDay που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ EVERYDAY ΣΟΥ
 find your type banner find your type logo

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Ακολούθησε τρία απλά βήματα για να υπολογίσεις τον κύκλο σου!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΩΡΑ