Është e rëndësishme që çdo femër të dijë se si funksionon trupi i saj.

Në këtë mënyrë ajo do të ketë një kuptim më të mirë të menstruacioneve të saj , të sigurojë një higjienë të mirë të zonës së saj intime , të ketë një jetë të shëndetshme seksuale dhe natyrisht për të parandaluar ndonjë problem që mund të lindë.

 

Sistemi riprodhues i femrës

1

1.Tubat fallopiane : Këto janë dy formacione tuba , të cilat  bëjnë lëvizjet e duhura në mënyrë që vezët të takohen me spermën.

2. Vezoret : janë organet ovale në të cilat të çojnë tubat fallopiane . Gjatë periudhës nga puberteti deri në menopauzë , vezoret prodhojnë estrogjen i cili i jep gruas të fenotipin femëror dhe riprodhueshmërinë .

3. Mitra : Kjo është një organ muskulor madhësia e të cilës rritet ndjeshëm gjatë shtatëzanisë, duke lejuar zhvillimin e fetusit .

4. Endometrium : Kjo është shtresa e brendshme e mitrës , e cila merr vezët e fekonduara .

5.Qafa e mitrës : Kjo është pjesa e poshtme e mitrës . Ky seksion ka një hapje që lejon lidhjen mes zgavrës së mitrës dhe vaginës . Përmes hapjes së qafës së mitrës , gjaku menstrual është derdhur në vaginë dhe përfundon jashtë trupit .

 

In collaboration with Dr Olga. E. Bikou, Obstetrician_Surgeon-Gynaecologist

Mirësevini në pubertet … një nga fazat më të rëndësishme të jetës suaj!
Periodat e para
Çfarë është perioda