Politika e Cookies

POLITIKA E COOKIES

Politika e aktuale siguron informacion në lidhje me mënyrën e përpunimit të cookies, si dhe informacione në lidhje me të drejtat tuaja për përdorimin e cookies.

Ju lutemi lexoni me kujdes informacionin e mëposhtëm. Qasja juaj në faqen e internetit nënkupton pranimin e Politikave aktuale të përdorimit të Cookies. Nëse nuk e pranoni Politikën e aktuale, mos  përdorni më tej faqet e kësaj faqeje interneti.

Përdorimi i Cookies

Çfarë janë Cookies?

Cookies janë skedarë informacioni të cilat dërgohen në një web server (në këtë rast faqe interneti) në shfletuesin tuaj të internetit, të ruajtura në kompjuterin tuaj dhe të kontrolluara nga serveri në çdo vizitë në faqen e internetit.

Pse i përdorim ato?

Cookies përdoren për lehtësimin dhe lundrimin e duhur në faqen e internetit. Gjithashtu, ato shërbejnë për qëllime statistikore, duke mundësuar identifikimin e sesionit të uebit që keni përdorur, përmirësimin dhe përditësimin e procedurave të përdorimit të faqes së internetit.

Llojet e cookies që ne përdorim

«Cookies të përkohshme» – ato vendosen ekskluzivisht në kujtesën e kompjuterit të përdoruesit dhe ato eliminohen kur mbyllni shfletuesin. Përdorimi i tyre është i kufizuar ekskluzivisht në transmetimin e identifikimit të përkohshëm të të dhënave, që përbëhet nga numrat e rastësishëm që serveri vetë prodhon dhe të cilat janë thelbësore për lundrimin e sigurt dhe efektiv në faqen e internetit.

Ne aplikojmë mjete që përdorin cookies për qëllime të monitorimit, statistikat e internetit dhe procedurat e reklamimit. Këto mjete përfshijnë:

Google AdWords, për procedurat e reklamimit, Google Analytics, qëllimet e monitorimit dhe statistikat e internetit.

Këto mjete përdorin cookies në mënyrë që të na lejojë të mbledhim informacione anonime në lidhje me faqet e internetit që vizitoni dhe mënyrën e përdorimit të faqes sonë të internetit. Kjo na ndihmon të përmirësojmë përvojën tuaj të ardhshme të lundrimit. Për shembull, cookies mbledhin informacion në lidhje me faqet e internetit që keni vizituar, numrin e vizitave tuaja dhe programin që keni përdorur.

«Cookies të palës së tretë» – Kur vizitoni faqen tonë të internetit, mund të shihni përmbajtje nga palët e treta, si një hartë që ju tregon se si të arrini në zyrat tona. Kjo sigurohet nga Google përmes Google Maps. Gjithashtu, ju ofrojmë mundësinë për të ndarë informacione përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Google+. Kur shtoni përmbajtje, ju mbajmë të informuar për informacionin që ne kemi zgjedhur me kujdes dhe që është ndoshta i lidhur ose interesant për ju. Megjithatë, kjo mund të përfshijë faqet e palëve të treta që vendosin cookies shtesë në pajisjen tuaj.

Të domosdoshme (7)

Cookies të domosdoshme ndihmojnë ta bëjnë faqen të përdorshme duke mundësuar funksionet bazë si lundrimi në faqe dhe aksesi në zona të sigurta të faqes. Faqja nuk funksionon siç duhet pa këto cookies.

Emri:__utma

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Collects data on the number of times a user has visited the website as well as dates for the first and most recent visit. Used by Google Analytics.

Skadim:2 vite

Lloji:HTTP

Emri:__utmb

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Registers a timestamp with the exact time of when the user accessed the website. Used by Google Analytics to calculate the duration of a website visit.

Skadim:Session

Lloji:HTTP

Emri:__utmc

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Used to throttle the speed of requests to the server.

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Emri:__utmt

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Used to throttle the speed of requests to the server.

Skadim:Session

Lloji:HTTP

Emri:__utmz

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Collects data on where the user came from, what search engine was used, what link was clicked and what search term was used. Used by Google Analytics.

Skadim:6 muaj

Lloji:HTTP

Emri:CookieConsent

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Stores the user’s cookie consent state for the current domain

Skadim:1 vit

Lloji:HTTP

Emri:wordfence_verifiedHuman

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:To protect the site against malicious attacks.

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Preferencat (1)

Cookies preferencë mundëson një faqe të kujtojë informacionin që ndryshon  mënyrën e sjelljes apo pamjes së një faqjeje, si gjuha juaj e preferuar apo rajoni ku ju jeni.

Emri:wfvt_#

Provajderi:everyday.gr

Qëllimi:Remembers the user’s submitted data when a comment is submitted in a blog post. The purpose is to auto-populate form fields for subsequent comments, in order to save time for the user.

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Statistika (1)

Cookies statistikë ndihmojnë pronarët e faqeve të kuptojnë si vizitorët ndërveprojnë me faqet duke mbledhur informacionet dhe raportimin e tij në mënyrë anonime.

Emri:@@History/@@scroll|#

Provajderi:youtube.com

Qëllimi:Në pritje

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Marketing (4)

Cookies marketing përdoren të ndjekin vizitorët nëpër faqet e internetit. Qëllimi është të shfaqen reklama që kanë lidhje dhe tërheqin individin përdorues dhe kështu edhe më të vlefshme për publikuesit dhe reklamuesit e palëve të treta.

Emri:GPS

Provajderi:youtube.com

Qëllimi:Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location.

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Emri:PREF

Provajderi:youtube.com

Qëllimi:Registers a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites.

Skadim: 8 muaj

Lloji:HTTP

Emri:VISITOR_INFO1_LIVE

Provajderi:youtube.com

Qëllimi:Tries to estimate the users’ bandwidth on pages with integrated YouTube videos.

Skadim: 179 ditë

Lloji:HTTP

Emri:YSC

Provajderi:youtube.com

Qëllimi:Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen.

Skadim: Session

Lloji:HTTP

Kjo faqe interneti mund të ketë, herë pas here, lidhje me faqet e internetit të palëve të treta. Nëse ndiqni këtë lloj lidhje në faqen e internetit të një pale të tillë, ne ju këshillojmë që të konsultoheni me politikat e privatësisë, cookies dhe procedurat e menaxhimit, pasi asnjë prej këtyre nuk është vërtetuar nga ne. Ju lutemi kontrolloni këto politika para se të jepni të dhëna personale për këto faqe interneti.

Facebook

Për cookies që përdoren nga Facebook, ju lutemi kontrolloni politikat e menaxhimit në linkun e mëposhtëm:

www.facebook.com/help/cookies/

Instagram

Për cookies që përdoren nga Instagram, ju lutemi kontrolloni politikat e menaxhimit në linkun e mëposhtëm: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

YouTube

Për cookies që përdoren nga YouTube, ju lutemi kontrolloni politikat e menaxhimit në linkun e mëposhtëm: http://www.google.it/intl/en/policies/privacy/

Twitter

Për cookies që përdoren nga Twitter, ju lutemi kontrolloni politikat e menaxhimit në linkun e mëposhtëm:https://support.twitter.com/articles/20170514-twitters-use-of-cookies-and-similar-technologies#

GoogleAnalytics

Google Analytics përdor cookies për mbledhjen e informacionit në lidhje me mënyrën se si e përdorni faqen tonë të internetit, në mënyrë që të përmirësoni përvojën tuaj të ardhshme të lundrimit. Për shembull, ai mbledh informacion në lidhje me faqet e internetit që keni vizituar, numrin e seancave dhe programin që keni përdorur.

Për cookies që përdoren nga Google Analytics, ju lutemi kontrolloni politikat e menaxhimit në linkun e mëposhtëm:http://www.google.it/intl/en/policies/privacy/

 Si të menaxhojmë Settings për cookies?

Shumica e shfletuesve të internetit fillimisht janë të vendosur për të pranuar cookies. Ju mund të vendosni shfletuesin tuaj të internetit, në çdo kohë, të pranoni të gjitha, disa ose asnjë nga cookies. Në rastin e fundit, do të çaktivizoni përdorimin e disa pjesëve të faqes së internetit. Përveç kësaj, mund t’i vendosni preferencat tuaja në shfletuesin tuaj në një mënyrë që të informoheni sa herë që një cookie të ruhet në pajisjen tuaj. Ju lutem vini re se në rast se e çaktivizon cookies, është e mundur që ju të mos keni përdorimin më të mirë të mundshëm, të zakonshëm të faqes së internetit.

Ndryshimet në politikën aktuale

Politika e tanishme mund të ndryshojë herë pas here – në disa raste për shkak të rregullave të reja që hyjnë në fuqi, përditësimet ose shërbimet e reja të ofruara nga Kompania. Prandaj, ne ju këshillojmë që të kontrolloni rregullisht faqen aktuale të internetit.

Na kontaktoni:

Ju lutemi na dërgoni ndonjë pyetje ose koment në lidhje me Përdorimin e Politikave të tanishme të Cookies në: [email protected].

Përditësimi i fundit: 23/4/2020