Cikli i jetës

Puberteti

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
big image for Mirësevini në pubertet … një nga fazat më të rëndësishme të jetës suaj!

Mirësevini në pubertet … një nga fazat më të rëndësishme të jetës suaj!

Puberteti është një udhëtim interesant nga të qenit vajzë për t’u bërë grua. Një kohë plot ide të reja, sfida, entuziazëm dhe emocione të forta.  Një jetë e re është përpara jush!A mund të  mendoni për diçka më kreative se kjo fazë kalimtare e rritjes dhe progresit të personalitetit?

Puberteti ka tre faza:

1. Faza fillestare (nga 11 deri në 14)

2. Faza e ndërmjetme (nga 14 në 17)

3. Faza përfundimtare (nga 17 deri 20)

Puberteti fillon me rritjen fizike dhe vazhdon me zhvillimin emocional dhe social, si dhe pjekurinë tuaj seksuale.

Çfarë do të thotë kjo?

• Bëhesh me shtatlartë

• Gjoksi rritet- Vithet dhe beli bëhen gjithnjë e më femërore

• Shfaqen qimet në këmbët tuaja, sqetulla dhe zona intime

• Filloni të vëreni sekrecione në të brendshmet tuajaPsikologjia juaj ndryshon.

• Shpesh ndjeni emocione kontradiktore (ankth ose siklet në njërën anë, e fortë dhe entuziazëm nga ana tjetër)

• Filloni të keni pasiguri rreth trupit tuaj- Bëheni më të ndjeshme

• Mërziteni me shpesh dhe irritoheni shumë shpejt

• Mendoni se askush nuk ju kupton

• Nisni të zbuloni ndjesitë e para seksuale

Të gjitha këto janë normale dhe ju nuk duhet të shqetësoheni për këto. Është gjithashtu e rëndësishme të dini se nuk jeni vetëm …

Everyday është këtu për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja!

Artikuj më të vjetër

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
 find your type banner find your type logo

GJURMO CIKLIN

Ndiqni tre hapa të thjeshtë për të gjurmuar periodat tuaja!

Përllogarit tani