Cikli i jetës

Nëna me vajzën

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
big image for Kalendari i periodave

Kalendari i periodave

Kalendari i periodave është një mënyrë inteligjente dhe efikase që do ta ndihmojë vajzën tënde për të monitoruar periodat e saj dhe për të studiuar trupin e saj dhe “ritmin” e tij.

Në kalendarin e periodave ajo mund të shënojë datën kur i kanë ardhur dhe kur e kanë lënë periodat e fundit dhe çdo simptomë që ka vënë re, si gjatë periodave ashtu edhe ndërmjet dy periodave të njëpasnjëshme, p.sh. krampet, dhimbjet e kokës, ndryshimet në qarkullimin e gjakut, ndryshimet e humorit ose çdo simptomë tjetër që mund të lidhet me periodat.

Në këtë mënyrë ajo do ta njohë më mirë ciklin e saj, do të jetë në gjendje të mësojë tiparet e tij dhe në këtë mënyrë do të jetë më e përgatitur. Gjithashtu, ajo do të mund të dallojë se cilat simptoma janë normale dhe cilat prej tyre kanë nevojë për kujdes nga gjinekologu.

Një mënyrë e lehtë që të ndihmosh vogëlushen tënde të llogarisë se kur do t’i ketë periodat e radhës është përllogaritësi i menstruacioneve i EveryDay.

Në bashkëpunim me Dr Olga. E. Bikou, Kirurg Obstetër-Gjinekolog

Artikuj më të vjetër

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
 find your type banner find your type logo

GJURMO CIKLIN

Ndiqni tre hapa të thjeshtë për të gjurmuar periodat tuaja!

Përllogarit tani