Cikli i jetës

Nëna me vajzën

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
big image for Vizita e parë te gjinekologu

Vizita e parë te gjinekologu

Vizita e parë te gjinekologu zakonisht është temë tabu për adoleshentet, duke qenë se atyre u vjen turp, por edhe ngaqë ende nuk e njohin mirë trupin e tyre. Ndaj këshillohet që në vizitën e parë të shkoni së bashku, mundësisht përpara periodave të saj të para, me qëllim që t’i jepni përgjigje të gjitha pyetjeve për të cilat asaj mund t’i vijë turp që t’i diskutojë me ty.

Disa nga çështjet që zakonisht diskutohen gjatë vizitës së parë të një adoleshenteje te gjinekologu janë:

• Pyetje për periodat.

• Informacion për vaksinën kundër HPV-së.

• Mbrojtja nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST).

• Metodat kontraceptive.

• Çështje të përgjithshme për higjienën.

Gjatë vizitës së saj të parë te gjinekologu adoleshentja njihet me temën e kujdesit gjinekologjik. Ajo do të mësojë të njohë më mirë trupin e saj dhe do ta ketë më të lehtë të diskutojë me ty për çfarëdo teme që e shqetëson, tani ose në të ardhmen.

Në bashkëpunim me Dr Olga. E. Bikou, Kirurg Obstetër-Gjinekolog

Artikuj më të vjetër

SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
SHIH TË GJITHË ARTIKUJT
 find your type banner find your type logo

GJURMO CIKLIN

Ndiqni tre hapa të thjeshtë për të gjurmuar periodat tuaja!

Përllogarit tani