Διασφάλιση άριστης ποιότητας

Η ΜΕΓΑ εδώ και 30 χρόνια, παράγει προϊόντα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων που αποτελείται από το Εσωτερικό Σύστημα – Internal QA System (συνεχώς εξελισσόμενο, απόλυτα αυτοματοποιημένο και μηχανογραφημένο) και το Εξωτερικό Σύστημα – External Laboratories.

Το QA System της ΜΕΓΑ Α.Ε., περιλαμβάνει ένα καθολικό σύστημα ελέγχου, με δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των προϊόντων σε όλα τα επίπεδα παραγωγής τους, καθώς και πλήρη έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού και των μονάδων παραγωγής:

 • Επιλογή προμηθευτών.
 • Έλεγχος ποιότητας πρώτων υλών.
 • Έλεγχος προδιαγραφών νέων υλικών και μηχανημάτων.
 • Δικτυακοί έλεγχοι μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.
 • Αυτόματη κάμερα υψηλής ανάλυσης σε κάθε μηχανή που ελέγχει κάθε ένα προϊόν που παράγεται, το συγκρίνει με το ιδανικό πρότυπο και εαν δεν συμφωνεί το απορρίπτει αυτόματα.
 • Εσωτερικοί Εργαστηριακοί έλεγχοι*.
 • Έλεγχος ετοίμων προϊόντων.
 • Τμήμα ανάλυσης και επεξεργασίας μηνυμάτων, σχόλιων – παραπόνων καταναλωτών.
 • Ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες σε καταναλωτές.
 • Έλεγχος Α’ υλών, σύμφωνα με τις μεθόδους EDANA και INDA. Οι πρώτες ύλες ελέγχονται με βάση τον αριθμό παρτίδας των προμηθευτών μας.
 • Μικροβιολογικός έλεγχος.
 • Έλεγχος αποτελεσματικότητας των προϊόντων. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικές κούκλες – μανεκέν από το διεθνώς αναγνωρισμένο εξειδικευμένο εργαστήριο Lab Courtray για τη δοκιμή απορροφητικότητας των βρεφικών πανών και την ποιοτική κατηγοριοποίησή τους.
 • Εσωτερικά ποιοτικά τεστ σε δοκιμάστριες.

*Εσωτερικοί εργαστηριακοί έλεγχοι: Το εργαστήριο της εταιρίας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το έμπειρο προσωπικό παρακολουθεί καθημερινά τις προδιαγραφές των προϊόντων μας και διενεργεί ελέγχους συγκριτικής αξιολόγησης με προϊόντα του ανταγωνισμού.

External Laboratories

Η εταιρία μας συνεργάζεται με εγκεκριμένα εργαστήρια και επίσημους οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων ατομικής υγιεινής:

EDANAINDA (Βέλγιο – ΗΠΑ): Όλες οι πρώτες ύλες μας ελέγχονται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μεθόδους των δυο διεθνών οργανισμών και παρακολουθούμε όλα τα συνέδρια που ενημερώνουν για κάθε νέα ρύθμιση.

COURTRAY LABORATORY (Γαλλία): Οι διαπιστώσεις του εργαστηρίου μας, έχουν επιβεβαιωθεί, συγκρίνοντας τα δείγματα που αποστέλλονται στο εργαστήριο Courtray. Μεταξύ άλλων, όλα τα μεγέθη της τρέχουσας βρεφικής πάνας της γκάμας Babylino Sensitive και BabyGo, εξετάζονται από το 2010 από Courtray και κατηγοριοποιούνται ως πάνες κατηγορίας Α (CLASS Α) (Tolerance CLASS B).
OEKOTEX ® ASSOCIATION (Ελβετία): Τα Nonwovens (ύφασμα μη υφασμένο) που προμηθευόμαστε, έχουν ελεγχθεί για επιβλαβείς ουσίες, σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex®Standard 100. Επιπλέον, οι πάνες Babylino, ως πλήρες προϊόν, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex®Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών.

PASTEUR Institute : Έχει πιστοποιήσει την αντι-βακτηριδιακή δράση των προϊόντων μας.

HYTEC Hygiene Technologies(Γερμανία): Στα συγκεκριμένα εργαστήρια του εξωτερικού διεξάγονται τεστ που μετρούν και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, ως επιπλέον σφραγίδες εγκυρότητας των βασικών προϊοντικών χαρακτηριστικών.

DERMSCAN group (Γαλλία)

PRODERM Institute of Applied Dermatological Research (Γερμανία)

SYGGROS DERMATOLOGICAL HOSPITAL (Ελλάδα): Πραγματοποιούνται δοκιμαστικά τεστ «In Use» για τα προϊόντα μας, κάτω από την επίβλεψη δερματολόγου, γυναικολόγου και παιδιάτρου, ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Η φιλικότητα του προϊόντος στο δέρμα του δοκιμαστή κατά τη διάρκεια της πραγματικής χρήσης, έχει μεγάλη σημασία για την εταιρεία μας.

Η εταιρεία μας είναι κατά των δοκιμών σε ζώα.

Share on FacebookTweet about this on Twitter